Hoe het werkt

Meest betaalbare psycholoog van NL

Wij willen zo laagdrempelig mogelijke psychologie hulp voor iedereen. Dat betekent een laag tarief. Als het niet via een verzekeraar gaat, rekenen de meeste psychologen rond de 120 euro per sessie of meer. De sessie duurt dan 45 minuten tot een uur. 

Bij Remissio betaal je vanaf 75 euro voor een uur en een kwartier (oftewel een uurtarief van 60). ‘Vanaf’ want je krijgt na elke sessie de optie om meer te betalen. Een ‘Betaal-wat-jij-wil’ principe. Kun je wat meer uitgeven of vond je de sessie erg waardevol, dan heb je de optie om dat te doen.

Waarom zou je meer betalen bij ons? Allereerst steun je de praktijk, zodat we dit werk nog langer kunnen doen. En als jij meer betaalt, betekent het dat we langer lage tarieven kunnen hanteren voor anderen die minder hebben. Je steunt daarmee dus andere mensen.

Is 75 euro nog steeds teveel? Stuur ons dan een bericht en laat het ons weten, zodat we voor jouw situatie een verder aangepaste prijs kunnen geven. Wij willen dat iedereen ongeacht persoonlijke situatie bij ons langs kan komen, dus daar willen we ons best voor doen.

Hoe kan dit?

Wij kunnen deze tarieven hanteren door de verder lage kosten, van bijvoorbeeld de huur, en het amper hoeven doen van administratie, zoals wanneer we via verzekeraars zouden werken. Ook door de cliënten die aan het eind wat meer betalen dan het minimum. En zakelijke klanten die wat meer te besteden hebben en daarmee het lage tarief mogelijk maken.

Met jouw sessies en jouw bijdrage kun je dus ook andere mensen helpen om sessies te ontvangen.

Zee

Waarom naar een psycholoog gaan?

Gelukkig is naar een psycholoog gaan allang niet meer zo’n taboe als vroeger. Toch is het voor velen nog een flinke stap om te gaan. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze mentale problemen zelf moeten oplossen.

Maar zoals je naar de tandarts gaat voor je tanden, naar de fysiotherapeut als je moeite hebt met bepaalde bewegingen en naar de arts voor fysieke pijn, zo kun je ook naar de psycholoog voor hulp bij mentale problemen. 

Je zou toch ook niet je eigen knie opereren als daar iets aan moest gebeuren? Gelukkig is daar een getrainde chirurg voor. Wij zijn getraind om jou te helpen met problemen van groot tot klein. Een enkele sessie kan al een stapje in de goede richting helpen.

Welke therapievorm gebruiken we?

Wij maken gebruik van een eclectische benadering, dat wil zeggen een combinatie van verschillende methodieken zoals: psychodynamische psychotherapie (ISTDP, AEDP en AFT), cognitieve gedragstherapie, Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), Acceptatie and Commitment Therapy (ACT), schematherapie (SFT) en cliënt gerichte psychotherapie. Voornamelijk maken we gebruik van ISTDP (Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy).

Deze actieve, evidence-based therapievorm helpt je om relatief snel tot de kern van je problemen te komen, altijd aangepast aan jouw huidige situatie.