We zijn nooit uitgeleerd in het beoefenen van de levenskunst. Om een psycholoog te bezoeken hoef je niet ziek te zijn. Psychologische gezondheid is het lekker in je vel zitten, zin hebben in dingen en het omgaan met tegenslagen.
Wij kijken als psycholoog mee met jou mee naar jou. Door vragen te stellen, leren we je kennen, maar helpen je verder bij het verkrijgen van inzicht in jezelf.
Vragen zoals: Wat speelt er in je omgeving, waarin je je beweegt? Welke terugkerende gedachten, emoties of gedragingen zijn er? Welke pad heb je tot nu toe bewandeld en waar leidt deze weg naar toe?
Door inzicht zullen oude patronen langzaam worden vervangen door nieuwe functionele patronen. Patronen waardoor je levensvreugde hervindt.
Waaraan zou je graag willen werken? Wat is je doel? Wij helpen je graag grip te krijgen op je levensvreugde.
Psychologische zorg is hulp krijgen bij het vinden en leggen van het juiste mentale puzzelstukje.
Angsten waaronder moeilijkheden met sociaal contact (sociale angst), fobieën, faalangst, dwanggedachten en/of -handelingen.
Somberheid, verdriet, rusteloosheid en prikkelbaarheid zijn normale reacties op ingrijpende gebeurtenissen. Soms duurt deze periode langer of is de intensiteit zo heftig, dat hulp fijn is. Hulp om weer positiever in het leven staan.
Heftige angst die opkomt bijvoorbeeld tijdens het bezoeken van de supermarkt, alvorens het auto rijden of het lopen in een drukke straat .
Bijvoorbeeld bij: de Ziekte van Crohn, chronische pijn, Dementie, kanker, Multiple Sclerosis (MS), HIV/AIDS, epilepsie of invaliditeit.
Bijvoorbeeld: (ernstige) hoofdpijn, buikpijn, slaapproblemen, vermoeidheid, duizeligheid.
Een voortdurend angst over dagelijkse dingen.
Bij bijvoorbeeld: een (bijna) auto-ongeluk, seksueel geweld, gepest zijn geweest, overlijden van een dierbare, slachtoffer zijn geweest van een misdrijf, bij diagnose van een ongeneeslijke ziekte (van een dierbare), een hartaanval hebben gehad.